Adriaens Stephen


Abeelestraat 49 8710 Wielsbeke
056 66 48 53 Klik om te bellen

Over Adriaens Stephen

Waarom is Adriaens Stephen de beste keuze voor u?

In een notendop … U bent als hoofd van een marketingafdeling, als verantwoordelijke in een bedrijf, als advocaat, notaris, gerechtsdeurwaarder of als tussenpersoon in een firma op zoek naar een degelijk taal- en vertaalbureau en wilt graag een beroep doen op specialisten met ervaring, mensen die hun vak door en door kennen en tegen redelijke prijzen en termijnen topkwaliteit kunnen leveren.

Meer over Adriaens Stephen:

1. Vertalen: U kunt zich tot ons wenden voor juridische teksten, technische handleidingen, parafarmaceutische bijsluiters, correspondentie, verslagen, literaire vertalingen … 2. Tolken: Als beëdigde tolken zijn we actief voor de rechtbanken, bij de politie… En natuurlijk ook in bedrijven! 3. Copywriting: Dit hoeft zich niet te beperken tot reclamebrochures. We schrijven ook teksten voor websites, mailings (via het net of per post), incentives, nieuwsbrieven, bedrijfskrantjes, advertenties … Het is steeds de bedoeling dat onze teksten 100% aanslaan bij uw klanten. 4. Proofreading (proeflezen): U schrijft een tekst, wij lezen die na op vlotheid en op grammaticale en taalkundige correctheid. Deze dienst is niet alleen bedoeld voor bedrijven, advocaten … Ook thesisstudenten of scholieren die een eindwerk maken en feedback nodig hebben, kunnen zich hiervoor tot ons richten. 5. Taaladvies: U wordt geconfronteerd met een taal- of vertaalprobleem en wilt de opinie van een professional. Geen probleem. U stuurt ons een e-mail of belt ons op en we helpen u graag verder. We proberen zo snel mogelijk een antwoord te geven op uw vraag. Indien nodig kunnen we overschakelen naar taaltrainingen (voor bedrijven of privé). 6. Thesisbegeleiding: Ongetwijfeld beheerst u het onderwerp van uw thesis volledig. Maar is het niet raadzaam om ook de hulp van een taalkundige in te roepen? Bent u immers zeker van de taalkundige kwaliteit van uw eindwerk? Wellicht is het aangeraden om bepaalde tekstdelen wat vlotter te krijgen of de teksten van taalfouten te zuiveren. We staan ook tot uw dienst om binnen een afgesproken termijn de volledige redactie op ons te nemen. 7. Ghostwriting: Wij schrijven teksten op uw naam en op uw verzoek. We denken o.a. aan speeches van politici of autobiografieën, maar de opdracht kan ook van een heel andere aard zijn. Andere nauw daarmee verbonden dienstverleningen: 1. Privélessen/Studiebegeleiding: We organiseerden in het verleden heel wat taal- en sportstages voor kinderen en jongeren. Regelmatig vragen mensen ons om hun kinderen wat extra steun te verlenen opdat het op school vlotter zou gaan. Bij ons kunt u rekenen op jaren onderwijservaring. 2. Taaltrainingen aan volwassenen (ter plaatse in het bedrijf): Mocht u als bedrijf op zoek zijn naar native speakers om Nederlands, Frans of Engels aan (anderstalig) personeel te geven, dan kunt u zich met vertrouwen tot ons richten.

Wat kan Adriaens Stephen u bieden?

Alle mogelijke teksten opsommen is onbegonnen werk, maar we doen een poging … Juridische teksten: aktes, conclusies, dagvaardingen, vonnissen, processen-verbaal, verzoekschriften, klachten, huurovereenkomsten, contracten, briefwisseling onder advocaten … Commerciële teksten: brochures, websites, brieven naar klanten toe, incentives, reclame … Technische teksten: handleidingen, wetenschappelijke artikels, handboeken, montage-instructies, veiligheidsrichtlijnen, brochures, rapporten … Parafarmaceutische teksten: bijsluiters, wetenschappelijke artikels, monografieën over testpreparaten (alcoholtesten, zwangerschapstesten, urinetesten …), oogproducten, mond- en tandverzorgingsproducten, verbanden, incontinentie-artikelen, voedingssupplementen voor kinderen en volwassenen, diergeneeskundige producten, zalven, huidbeschermingsproducten … Medische teksten: rapporten … Literaire teksten: Het taal- en vertaalbureau Stephen Adriaens heeft al heel wat fictie en non-fictie op zijn actief: reisgidsen, jeugdliteratuur, educatieve cd-roms, literatuur voor volwassenen … Teksten die beëdigd/gelegaliseerd moeten worden: Meestal is dit voor advocaten of privépersonen, maar bedrijven kunnen dit ook nodig hebben voor het vertalen van hun statuten, een uittreksel uit het Belgisch Staatsblad, officiële stukken … Teksten voor de overheid: We zijn beëdigde vertalers/tolken bij de Belgische rechtbanken. We hebben de eed afgelegd bij de rechtbanken van eerste aanleg te Kortrijk, Brugge, Veurne, Doornik, Brussel, Gent en Leuven.

Wie gingen u voor?

. Parafarmaceutische werken: - Handboek voor het randassortiment in de apotheek: Uiterst lijvig naslagwerk (compendium) geschreven door apothekers voor apothekers. Dit oeuvre wordt door Stephen Adriaens vertaald in het Frans. Ook de redactie in het Nederlands is in handen van het vertaalbureau. Er wordt continu gewerkt aan dit boek dat allerhande parafarmaceutische producten omvat (alcoholtesten, zwangerschapstesten, urinetesten, oogproducten, mond- en tandverzorgingsproducten, verbanden, incontinentie-artikelen, voedingssupplementen voor kinderen en volwassenen, diergeneeskundige producten, zalven, huidbeschermingsproducten …) die in de apotheek zonder doktersvoorschrift (OTC-producten) beschikbaar zijn. 2. Technische teksten (beurs- en bankterminologie): Elke week vertaalt Stephen Adriaens een beursmagazine. 3. Literaire werken: Hierna geven we een opsomming van boeken die vanuit het Engels, Duits en Frans in het Nederlands werden vertaald in opdracht van diverse uitgeverijen.

Foto's

Adriaens Stephen in het kort

Diensten

Beëdigde vertaling
Begeleiding rijexamen
Corrigeren
Legalisaties
Taaltrainingen
Tekstschrijven
Tolken
Vertalen

Specialisaties

Automatisering
Farmacologie
Financieel-economisch
Geneeskunde
Gezondheidszorg
Juridisch
Kunst en cultuur
Kwaliteitszorg
Literatuur
Logistiek
Milieu
Onderwijs
Overheid
Sociale wetenschappen
Techniek
Telecommunicatie
Toerisme
Verzekeringen

Talen

Arabisch
Duits
Engels
Frans
Italiaans
Nederlands
Spaans

Onze locatie

Adriaens Stephen


Abeelestraat 49 8710 Wielsbeke
056 66 48 53 Klik om te bellen